Pages

Tuesday, April 19, 2011

rasuah n sedekah..ape beza ??

assalamualaikum
korang tahu x ape beza antara sedekah n rasuah ?
of course la,korang tahu kan
bezanya ialah NIAT !
amiez x nak terang panjang lebar sebab amiez tahu korang semua dah tahu jawaban tuh.
amiez nk citer pasal adik amiez yg tya pasal beza antara sedekah n rasuah..
maybe,bg budak kecik diorang x paham sgt...
sbb diorang hanya nmpak prsamaan antara dua-dua tuh
yang sama ialah 'memberi'
hahaha....betul x ?
correct me if i'm wrong :)

ok..jum sambung...
adik amiez tanya kat amiez apa beza antara dua tuh
amiez dgn bersemangat ...terang la kat dia...dari A sampai le ke Z
siap bg example lg...
then , nk tahu apa dia jawab?

" kak cik , kami x paham lg la "

aishhh....habis ja air liur amiez tadi terang kat dia
ok...sabar....terang lg....
x paham jugak...ok..x pa..

last skali baru lah mak amiez bersuara..
amiez dgr je lah jawaban mak amiez ..
aik...sama ja isi....
tapi , nape bila mak amiez bg jawaban , adik amiez paham..bila amiez bg jawaban ,adik amiez x paham..

**konfius kejap**

ok..amiez try compare balik...
beza hanya di example..
example yg mak amiez bg mmg sesuai untuk budak2 mcm adik amiez
amiez punya example tak sesuai untuk adik amiez tuh...maybe terlalu berat untuk dia pikir...
hahaha..
lepas nie klu amiez nak bagi example kat sesiapa pun...kena ikut example yg sesuai dgn si pendengar lah..
klu budak kecik...example pun mcm budak2 la...

hahaha...
itu ja amiez nak citer...:)


No comments:

Post a Comment