Pages

Tuesday, April 5, 2011

rezeki ada di mana2

assalamualaikum :)
amiez x tahu nk cakap apa hari nie...
tiap2 hari cerita sama ja...
hahaha...
waktu awal tahun harituh amiez nak sgt kerja...nk ikut mcm semua kawan2 yg kerja....dpt la kongsi sikit kan pengalaman pasal 'kerja'
tapi, ayah amiez tak bagi amiez krja sbb..amen n kak long dulu x kerja,so,amiez pun x bole..
ok,find....amiez kata nk jadik mcm diorang...dok rumah x payah buat apa..
malas nak bertengkar lama2...amiez mengalah aje lah...
seronok pa dok kat umah sorang2 kan,kan,kan
hahahaha
abaikan cerita nie...
amiez hanya nak cerita pasal rezeki ada di mana-mana
korang pernah dgr kan ayat kat atas tuh..
lps ayah amiez x bg kerja amiez pun cakap kat diri amiez...kalau da rezeki ada lah
semalam tetiba da orang col amiez....
*kring*
tp bukan kat number amiez la....kat number mak amiez...hehehe
amiez nie x suka bg number tipon kat orang...kalau da orang yg mintak amiez tetap akan bagi number mak amiez...heeeeee
cuma kawan2 yg bertuah ja akan dpt number amiez....;)
sbb diorang sgt bertuah --peace--
ok . lupakan pasal nie....jom smbung balik -__-'



amiez : hello ?
dia : mira ang free x esok ?
mira : ak sentiasa free..dok tanam anggur ja kat rumah..nape ?
dia : aku nak mintak tolong ang kerja kat dewan millenium selama 10 hari..boleh x ?
amiez : aku dangan pantas menjawab ...boleh tapi masalah x da transport....

ok. perbualan seterusnya dirahsiakan


see.....rezeki ada kat mana2 kalau kita nak
amiez x kisah kalau kerja kat situ selama 10 hari....sbb amiez sgt suka buku
kat dewan millenium tuh ada pameran buku...
so, amiez x kisah lah klu dpt kerja kat sana...

amiez nie dari kecik sampai ke besar mesti ngan buku ja...sound nerd -__-'
sejak amiez darjah 4 lg sampai la ke tingkatan 5 amiez nie seorang librarian
jadik librarian amat best...hahaha
dapat jumpa orang yang same hobi ngan kita...
padahal orang suka pandang remeh ja tugas librarian
jadi librarian sangat untung dari jadi pengawas skolah...
librarian hanya bertugas seminggu skali ,klu jadi pengawas ?...
cuba korang pikir...hahaha
jadi librarian x semestinya nerd ok?!
tapi amiez rasa tahun lepas amiez paling nerd...iyolah pegang byk sangat jawatan
kalau buat salah nanti orang lain plak nampak..
amiez ingat lg tahun lepas amiez ada gak pegang jawatan s/u untuk unit beruniform..pastuh anak buah pulak ada dalam 120 ahli..
kalau nak ingat muka tiap2 ahli tuh mmg payah..
tapi yg bestnya diorang kenai kita...kalau pergi mana2 pun diorang mesti tegur...w'pun amiez x engat diorang...maaf yea...
kadang2 otak amiez x bley nak engat setiap wajah g amiez jumpa sbb ramai sgt orang yg amiez kena berurusan last year..haha
kalu yg f4,f5 or f3 tuh amiez boleh kenai lg....tp maybe x engat nama la plak
hahahaha...maaf skali lg yea

ok. stop sampai sini dulu..kalau ada story yg tetiba terlintas dlm kepala otak amiez....insyaAllah amiez akan cerita....
amiez sangat lapar sekarang...nk kena masak sumething..hehe...amiez dok umah nie kan amiez masak sndiri tau...hahaha...

:)

2 comments:

  1. amiez !

    saya penah dapat anugerah nilam .

    heh .



    konklusi , cuma nk bgtau saya rajin jugak baca buku .

    keh keh

    ReplyDelete
  2. huaaaa....
    w'pun amiez nie x prnah nk wat nilam..
    tp dlm sijil berenti dpt gangsa...haha...
    mcm x sangka ja

    ReplyDelete