Pages

Friday, April 1, 2011

turning point ?

assalamualaikum :)
semalam bila amiez kata amiez nak berubah amiez teringat balik perbualan amiez ngan sorang kawan nieh...
amiez cerita kat dia pasal add math..
kalau sampai turning point...dy dx kena equal ngan zero...
pastuh amiez related pulak ngan kehidupan manusia nk bg mudah engat la...
kalau seseorang tuh nak berubah means kena start dari bawah balik....
hahaha
mmg best waktu dulu...maksud amiez tahun lepas la...
selepas penat belajar rehat sebentar....keluar dari skolah pergi beli ice blended...
tak fly yea...keluar aja
hehehe....lg pon gerai yg jual ice blended tuh sebelah rumah warden aja
hahaha...

amiez mmg suka related benda yg amiez blajar ngan kehidupan sendiri...
slalunya untuk subjek kimia n add math la..
mmg best...slalu sgt engat

kalau nk engat sejarah pulak....mmg perlu kerjasama ngan ahli dorm la..
kita orang semua kadang-kadang buat lagu pasal sesuatu fakta tuh
hahaha...w'pun kedengaran agak sumbang...
menyanyi aja lah....hahahaha

amiez sgt suka add math.....haha...mcm tipu aja
betul2...kalau dulu amiez sgt membenci add math...
waktu form 4 amiez sgt benci kat add math sbb amiez x faham langsung apa yg cikgu ajar sampai la satu hari...kakak amiez ajar bab 2 untuk add math...
dia sgt pandai mengajar....hehehe...nk tau kenapa ?
sbb...sambil dia mengajar dia dok marah amiez...

'apa la hang nie...dlm kelas dok buat apa ?..tidur ka ?!'
'cikgu dok mengajar kat depan ang plak dok buat apa?!'

adoii....kata-kata kak long amat menusuk di kalbu..hehe..lps tuh amiez terus terror addmath..
thx to kak long yea....

amen pun pernah ajar amiez...time tuh amiez form 4 jugak...
kak long dah pergi ke MSU...so,kena la tya amen untuk soalan add math
waktuh tu blajar pasal differentiation...
x pe... amiez pun p la tanya dia

'amen ,bley tolong ajar x ?'

dia pun ajar...tp lps amen ajar amiez , amiez jadi semakin bengong sbb dia bukan ajar amiez 'DIFFERENTIATION' tapi dia ajar amiez 'INTEGRATION'
hahaha...mana la amiez paham lg...sbb amiez x blajar lg pasal integration...
apa-apa pun thx sgt kat diorang berdua sbb tolong ajar amiez addmath waktuh form 4...

naik pulak form 5,
kak long ngan amen dh x da kat rumah...so, amiez kena la berdikari sikit...
hehehe
thx jugak kepada manisah,ija ,nad n sarina yg slalu tolong amiez wat homework add math tahun lps.....
hahaha....
w'pun amiez sgt rajin buat homework add math tahun lps..(ayat propa)....tp x pernah nak siap...
habis satu paper ada lagi paper kena buat..mmg byk...
hahahaha

terpanjang la plak.....hehe.....kepada sesiapa yg masih baca smpai sekarang..
sila tepuk tangan korang kerana berjaya baca entri yang sangat bosan nie

terlari tajuk sebenarnya nie....amiez nak citer pasal turning point aja...haha..sorry
turning point bila sampai aje kat min. or max. point kena equal ngan ZERO
UNDERSTOOD ?!
amiez berada kat minimum point skrg nie....so it's positive....
muahahahahaha
abaikan**
bila positive sng la amiez nak naik balik....haha

kepada sesiapa yg tidak faham pasal entri nie...sila buat2 paham yea ;)
terima kasih~

No comments:

Post a Comment