Pages

Wednesday, June 6, 2012

im back !

assalamualaikum n salam sejahtera..
first, dh lama amiez tggal dunia blogging nie, n now i will start it again !

kalau ada sapa2 yang prnah baca post-post sebelum ni, korang pasti tahu betapa berkecainya hati amiez bila dapat result spm dulu...
bila pikir balik, result tu tak la teruk sangat...but maybe that time , amiez aim tinggi sangat kot..hahaha
tp usahanya x gempak sangat pun...

tapi, alhamdulillah, amiez dah berjaya buktikan yang amiez dah pun capai matlamat waktu program matrikulasi..
alhamdulillah dua2 sem amiez di sana , amiez dapat 4.00 flat !
x payah kot amiez citer panjang2...
tapi, memori amiez waktu dapat result yang x berapa nak okay tuh, amiez akan lebih ingat daripada result2 yang okay
sebab, amiez takut, bila dah berada dalam keadaan yang selesa,kita cepat lupa...
im not going to fall down for the second time...insyaAllah

  

nak berjaya bukan senang...memang perlukan pengorbanan yang tinggi
setiap orang yang berjaya , pasti ada kegagalan kecil di belakang yang menjadi semangat buat diorang untuk berjaya..

kalau kita lihat, ilmuwan-ilmuwan or scientist2, diorang tak berjaya on the first try..
tapi, diorang ada USAHA n SEMANGAT yang kuat..baru boleyh berjaya.
banyak example yang kita boleh lihat...
sultan muhammad al-fateh or edison or mcm lagi lah..
p/s: rajin2 l;ah me'google' yea  :)
hehe
i need to go now, kalau boleh nak taip panjang lagi ....bukan senang nak ada semangat menaip nie...
jumpa lagi nanti..
salam  :)

2 comments: