Pages

Saturday, August 4, 2012

am i ready for the next challenge ??

assalamualaikum  :))


alhamdulillah, syukur kepada Allah, kerana memberikan peluang untuk amiez merasai nikmatNYA .

amiez masih terkilan sebab tak dapat buat medic sebab tu memang cita-cita amiez dari kecik2 lagi. tapi, bila difikirkan balik, amiez rasa bidang farmasi nie memang sesuai untuk amiez since i was really good in math. 

amiez ingat lagi waktu 13 Julai arituh, amiez balik kerja , then semangat lah nak cek upu, then, when i saw the result, amiez rasa gelap sangat, air mata turun mencurah-curah macan hujan lebat , i cannot talked to anyone that time, sedih, sedih sangat, then, my mom asked, im just told that i didnt check it yet...haha...sorry mom , i lied to you that night, i dont want to tell you because im still hoping that, the result i saw just now was not true. malam tuh amiez tidur dengan air mata, haha, hoping miracle will happen tomorrow.

esoknya, amiez sekali lagi cek result upu, then amiez pun bagi taw lah mak. my mom a litle bit dissapointed. sebab mak amiez nk amiez buat medic, tapi tak dapat. kalau mak amiez sedih , amiez lagi la sedih.
haha, bila kawan2 amiez dapat medic ja, amiez rasa jelous sangat ngan diorang. yup, air mata bercucuran lagi. mmg minggu tuh, minggu air mata buat amiez.

after that, im asking myself. why i wanted medic so badly ?? is it suit me ? can i be a good doctor then ?
hahahaha, right now, when i have done a little research about pharmacy, i think i finally fall in love with this course...sebab amiez rasa, amiez tak boleh hidup tanpa math...insyaAllah, amiez akan cuba kaut semua ilmu yang amiez akan belajar nanti. amiez akan tolong orang ramai dengan buat drug yang boleh ubat penyakit kat dunia nie.


Daripada Jabir bin Abdullah dari Nabi s.a.w sabdanya:
"Tiap-tiap penyakit itu(ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah"
(Riwayat Muslim dan Ahmad)

okay for now , kalau ada orang tanya amiez, ARE YOU READY ?
i will say YES ! but only for mental not physical yet . haha !


sampai sini dulu tau, babai n salam  :))
p/s : im still hoping for miracle to happen, insyaAllah, if Allah willing.

No comments:

Post a Comment