Pages

Wednesday, September 10, 2014

#24 - Liebster AWARD

assalamualaikum n holla.

Alhamdulillah amiez telah di tag oleh Ani (Insan Kecil)... arigatou gozaimas!!
jemput-jemput semua ke blog beliau  :))



kalau ada award mesti la ada rule kan?? so, jom tengok rule ...

syaratnya:
  • Mention the person who nominated you with a link to their blog - DONE
  • Answer 11 question asked 
  • Nominate 11 other bloggers with a small following but with a lot of potential
  • Create 11 of your own question for them to answer
  • Notify your nominate

 Okay, sekarang amiez nk jawab '11 question' yang diberi...

Soalan 1:  Macam mana boleh berminat dengan blogging?
amiez start berblogging sejak 2010, tu pun sebab kawan amiez ada blog. so, bila baca blog dia amiez rasa macam...wow...bestnya ada blog..thats why amiez buat blog   :D

Soalan 2:  Berapa lama anda semua sudah berblogging?
3 tahun dah tapi amiez jarang berbloggin dulu...  :))

Solan 3:  Kenapa pilih untuk berblogging?
kenapa ek?? mungkin sebab amiez ada banyak benda nak cerita tapi tak de orang nak dengar, sob..sobb

Soalan 4:  Blogger dari mana?
penang  :D

Soalan 5:  Warna apa yang anda semua suka?
hijau, biru muda, purple, pink, gold...eh, semua colour kot

Soalan 6:  Ada apa-apa rahsia ke di sebalik warna yang anda suka?
takde rahsia pun, sebab cantik jee..

Soalan 7:  Apakah makanan kegemaran anda?
kalau time kecik2 dulu soalan ni selalu jawab, masakan ibu or masakan halal...haha..sebenarnya semua makanan amiez suka...hoho

Soalan 8:  Apakah minuman kegemaran anda?
minuman coklat + hazelnut, orang juice

Soalan 9:  Sudahkah anda mencapai target follower yang di kehendaki?
actually amiez tak pernah ada target untuk follower ...

Soalan 10:  Nasihat untuk sesama blogger?
teruskan berblogger! chaiyoo!...datang blog amiez rajin-rajin kan la follow or komen    :))

Soalan 11:  Adakah anda akan terus berblogging?
yup, insyaAllah..there's a lot of things i want to tell to the world !


okay, sekarang amiez nak nominate 11 other bloggers...so, buka mata luas-luas...



okay, amiez nominate 10 org je...tk larat nk pikir dah bg kat sapa.


okay, this are my questions :

  1. Sejak bila anda berblogging? kenapa?
  2. State '7 things' that describe yourself. ^^
  3. Print screen wallpaper yang korang guna sekarang, then upload. tell me why u like to use the wallpaper.
  4. Apa yang korang suka makan untuk breakfast tiap-tiap hari?
  5. Apa cita-cita korang waktu kecik-kecik dulu?
  6. Apa peristiwa yang korang tak boleh sangat lupa sampai ke hari ini?
  7. Apa yang korang nak sangat buat dalam masa terdekat ni?
  8. Apa perancangan korang untuk masa depan, let say 10 tahun akan datang?
  9. Andai anda berjumpa dengan kawan lama yang memang dah lama tak jumpa, what is the first thing u want to tell him/her?
  10. Senaraikan nama orang-orang yang anda terpikir sekarang. kenapa? Haha 
  11. what do you think about my blog??


that's all from me...lepas dah answer semua question amiez, tinggalkan link kat komen, boleh la amiez baca jawapan korang semua  :D

till then,
assalamualaikum.



6 comments:

  1. alamak, tak rajin la nk buat. haha
    :P

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Dah! Hahaha lambat. LOLs

    http://ehtejakettew.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  4. hai terima kasih kerana menjawab ^^

    ani pun suka warna hijau juga ^^

    ReplyDelete
  5. siapppppppppppppppppppppppp..pastu tag hang balik

    eheheh

    http://afifahaddnan.blogspot.com/2014/09/roll-on-liebster-award-untuk-semua.html

    ReplyDelete