Pages

Sunday, September 21, 2014

#29

Assalamualaikum :)




Hanya pendapat dan sokongan motivasi yang ku pinta,
tapi, hanya kritikan yang aku dapat.

Aku tahu, aku tak sempurna seperti yang kau sangka.
Aku hanya manusia yang lemah dan hina.

dengan kami dia okay je...
awak tu yang buat dia macam tu, sebab tu dia lagi jauh dengan awak

wahai awak, awak ingat saya tak usaha nak berbaik semula?
awak dah nampak ke semua usaha saya?
saya terkilan awak.

katanya kita kawan baik. tapi terasa kita bagai kawan biasa.
sepertinya sudah tiada apa antara kita..

orang yang keluar usrah bukan semua jahat, awak..

sorry to say...tapi aku tak pernah terpikir orang yang keluar usrah ni jahat,
Allah, sampai macam tu sekali yang keluar dari mulut kau..
sentap!  aku jumpa dengan kau, sebab aku yakin, kau dapat tolong aku naikkan semangat balik.
tapi, sebaliknya yang berlaku, aku silap rupanya..
ya aku silap, semuanya salah aku.

okay, saya tak tahu apa relation awak dengan dia...kami okay je dengan dia..
kami tahu je dia datang sini, mungkin awak punya sikap yang buat dia makin  jauh

Allah, sentap lagi sekali..
sekali lagi aku stress kan di sini, aku tak nak 'judgement' dari kau...
apa yang aku perlu ialah kata-kata semangat,
motivasi untuk hilangkan rasa sedih ni...

okay, biar aku bagi analogi di sini...
kau ada seorang kakak kandung yang kau sangat sayang kerana Allah..
but, one day, kakak kandung kau cakap, akak tak nak jadi sebahagian dari family ni dah
what u feel? or u just like, oh okay..
mesti la rasa sedih kan, sedih yang teramat sangat
begitulah aku rasa...kau ingat senang aku nak berhadapan dengan dia?
Allah, tak terkira air mata aku bila aku pikirkan pasal ni...

kau nampak aku kuat, tapi aku tak kuat sebenarnya...
aku perlukan semangat, aku perlu motivasi.
Allah~




aku kuat, dan akan sentiasa kuat..
:')
aku hanya mampu doa dari jauh...
syurga itu sangat luas, aku nak masuk syurga bersama semua oranng..




cerpen yang worth to read, click here
:')
till then, 
assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment