Pages

Tuesday, October 21, 2014

# 41 - Ailurophobia

assalamualaikum n hi.


Amiez nk cerita pasal ailurophobia. Ailurophobia ni sejenis phobia yang takutkan kucing. Orang yang ada phobia ni tak semestinya dia benci dengan kucing or suka, tapi dia lebih kepada TAKUT kucing. Orang yang suka kucing takkan faham dengan Ailurophobia ni..

but, dont worry, i feel you...haha... because i think im 60% Ailurophobia. haha.

read more: here

Amiez tak tahu macam mana boleh ada ailurophobia, its happen long time ago, since amiez kecil lagi...i cant remember when. Family amiez ni memang suka sangat kucing, tapi, amiez seorang je yang tak berani ada physical contact dengan kucing....but, deep inside me, amiez teringin sangat nak peluk, nak main dengan kucing....tapi amiez tak berani, sob,sobb

Dulu amiez tinggal di asrama sejak tingkatan 1 hingga tingkatan 5. Kucing-kucing kat situ sangat aggresif, membuatkan amiez bertambah takut dengan kucing...Pernah sekali, amiez tengah makan di dewan makan, then, ada seekor kucing ni terus lompat naik ke paha amiez, sumpah seram, memang trauma dah nak makan kat situ....pernah juga kucing-kucing ni lompat terus atas meja makan, fuhh, berdebar rasa, series takut sangat dengan kucing...
amiez still okay kalau ada kucing, tapi, amiez series tak boleh kalau ada physical contact dengan kucing...
thats why, waktu tinggal kat asrama, time makan je, amiez akan pastikan makan dengan orang yang tak takut dengan kucing, haha, sebab diorang akan bantu amiez nanti...hoho.

tapikan, pernah juga la orang teasing amiez dengan bagi kucing, rasa macam nak nangis je...sebab diorang tahu, amiez takut kucing, but still, diorang kacau amiez dengan menggunakan something that i fear the most...

why i said I  am 60% Ailurophobia?
Just because, i think my condition not really 100% Ailurophobia...haha....i still can be near to cats, but I'm afraid of physical contact and also kucing yang sangat aktif...

what your future plan to overcome ailurophobia??
deep inside me, i want to be able to touch, play with cats. so, amiez memang akan rasa berbesar hati kalau ada kawan-kawan yang sudi tolong amiez overcome this phobia. haha..



comel!




2 comments:

  1. faham je kalau takot kucing ni...sebab kucing ni kan macam ada aura2 rimau gtuh kan...kuku dia, taring dia, tajam kan...dia nampak macam membahayakan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, betul.betul.betull...
      kucing nampak macam garang...ada jugak yg memahami... :)

      Delete