Pages

Wednesday, January 21, 2015

# 58 - things end. but memories last forever!

assalamualaikum n hi!


its the best thing when the people you adore so much still remember you even tough the times flies so fast!
I miss this cikgu N even tough she not teach me during matrik.


so, how does you know her??

hmm, that time cikgu N enter our class just for relief class..to be specific 'chemistry class'.
I was fell in love the way she teach. since then, almost everyday i will find her at bangunan pentadbiran instead of seeking my mentor. haha
She help me a lot with my studying. thanks to her, thanks to Allah cause I get to know her.

i got this award !  :)
before i know her name, i called her 'cikgu cantik' . haha. 

sebenarnya, amiez sayang sangat dengan cikgu-cikgu kat matrik. amiez still ingat cikgu math amiez, miss Rachel, dia peluk amiez hari terakhir dan dia cakap give her a call when im graduate nanti. but the problem is I lost my old phone. :'(
dulu amiez memang rajin lepak dekat pentadbiran. dan setiap hari amiez akan jumpa lecturer tanya soalan walaupun amiez dah tahu jawapan soalan tu. haha.
amiez selalunya akan lepak dekat bahagian kimia or biology, sebab tu subjek yang amiez paling teruk.
selalunya amiez akan jumpa
  • kimia: cikgu Hanani (kalau ada topik yang tak faham) & cikgu Nass (check jawapan past year and baca newspaper kat meja dia. haha. he's my mentor by the way)
  • biology: cikgu Azman ( dia tak ajar kelas amiez juga, tapi dia ajar best)
  • math: cikgu suhaimy (tak ajar kelas amiez jugak, tapi dia ajar sgt senang faham) & miss rachel
  • physics: none! sbb ramai kawan yg dah genius subject ni so tya mereka sahaja

amiez still ingat setiap kali ada tutorial kimia, nama amiez mesti kena panggil untuk buat kat depan. pernah lah, amiez memang tak tahu langsung jawapan untuk satu soalan ni, then pergi buat kat depan memang kena brain wash la dengan cikgu Nass. haha. since then, amiez akan jumpa cikgu Hanani untuk bincang soalan tutorial yang tak faham before class tutorial.

i wonder if i can come up all prepared during my hectic university life ~_~'
  nothing impossible, rite?

this post supposed to be very short. but what  happen  is, i  ter-flash back my hectic life during my matriculation. Haha. 
i do miss everything about matric except one thing, which is about Mr Z. he make me crazy for one semester until he got new gf, then, he ignore me completely. konon bestfriend. HAHA. semoga diorang bahagia.

miss them so much!

till then,
assalamualaikum :)

1 comment: