Pages

Monday, February 16, 2015

# 63 - misi bantuan banjir!


assalamualaikum and holla :)

alhamdulillah diberi kesempatan untuk menulis lagi. Kali ni, amiez nak post pasal misi bantuan banjir  yang amiez sertai. Walaupun dah lama pergi, tapi still nak share kat sini. well, kalau lupa boleh baca balik semua post kat sini. ye idop?

sebenarnya, misi dah lama, lepas exam hari tu, tapi amiez tak sempat nak update blog ni. :)



well basically, we have been given some antibiotic to be taken. just a prevention step from any infection. alhamdulillah, pergi balik, still dalam keadaan sihat. tinggal di UMP. sangat selesa, *thumbs up*. Sampai je UMP, terkejut sebab banyak universiti yang datang untuk membantu menginap kat sini *thumbs up again*. misi yang amiez pergi ni untuk membantu membersihkan kawasan yang terlibat banjir.


First Day! 
*are u ready, guys** aye,aye...captain!!!**

membersihkan kawasan sekolah angkat UKM!! semangat gittew...baru tahu UKM ada sekolah angkat juga...hehe

Kawasan sekolah yang teruk terjejas. sedih tengok. takpe, kami bantu semampu boleh. 


Seharian berada di sekolah ni. Alhamdulillah, mission done!


bersama sukarelawan yang lain! 

Day -2  :)

Hari kedua, kami singgah di sebuah masjid di Pulau Manis berdekatan dengan Sungai Pahang. :)

Tugasan bermula, mencuci pinggan mangkuk masjid.  it take hours to clean up!!

********
sebelum bertolak pulang ke UMP, singgah sebentar di tepi pantai...maaf ye, tak tahu nama apa pantai ni.


sepatutnya ada 'day-3' tapi disebabkan ada banyak kawasan yang air masih tak surut, so rombongan kami balik awal lah.

P/s: Korang, kalau dapat peluang join misi sukarelawan pergilah, sama-sama kita membantu, tak dapat bantu melalui duit, bantulah melalui tenaga. berbagai cara kita boleh guna. mahu atau tidak je. :)


till then,
:)

No comments:

Post a Comment